Ongelmien ratkaisuja

"Hyppivän hiiren"-ongelman ratkaisu

Kun GPS-vastaanotin kytketään Windows XP koneeseen, jota ei ole aseteltu sopivaksi, niin aluksi syntyy ns. hyppivän hiiren ongelma. Windows luulee, että GPS-hiiri on "Microsoft Ballpointing"-laite, joka on pallohiiri. Näin järjestelmä ohjaa kohdistinta GPS:ltä tulevalla signaalilla. Lopputulos on ruudulla hyppivä kohdistin.

Ratkaisu tähän on irroittaa GPS-laite hetkeksi ja estää (disable) Microsoft Ballpointing device ohjauspaneelin kautta järjestelmä-valinnasta. Seuraavassa on tarkempi selitys siitä kuinka tämä korjaus tehdään:

"Jumping Mouse" Solution 1

Joskus ei ole tarpeeksi, että vain estää ongelmia aiheuttavan laitteen, koska se tulee aika-ajoin takaisin. Tällöin kannattaa estää ongelmia aiheuttavien porttien pollaus Microsoftin esittämällä tavalla suoraan registry'ssä. Tämä tapahtuu käyttämällä RegEdit ohjelmaa. Katso seuraava artikkeli. Tämä artikkeli kuvaa proseduurin virtuaali-USB-porteille, mutta on samanlainen sarjaporteille. Pitäisi yrittää paikallistaa ko. portin nimi "COMn" laitteen parametreissä ja lisätä kyseisiin parametreihin "SkipEnumerations" arvolla "0xffffffff".

"Jumping Mouse" Solution 2

Lisää vaihtoehtoisia ratkaisuja löytyy täältä:

"Jumping Mouse" Solutions 3

Versiota 6.0 suuremmat Adobe Pdf Lukijat

Vaikuttaa siltä, että esimerkiksi versio 8.0 ja 9.0 Adobe Pdf -lukijoilla on joskus ongelmia avata dokumentteja, kun ohjelmaa kutsutaan MNS:n sisältä. Tämä riippuu mm. laitekonfiguraatiosta ja asennuksesta. Jos sinulla esiintyy ongelmia lukea aputekstejä, niin voit aina poistaa uudemman lukijan ja asentaa vanhemman versio 6.0 lukijan, jonka yhteydessä ei ole esiintynyt ongelmia kyseisessä tilanteessa.

Vaihtoehtoisesti suosittelemme käytettäväksi erittäin pientä ja nopeasti latautuvaa foxit lukijaa, Jonka voit ladata seuraavasta linkistä:

Foxit-Pdf-lukija

Irtoilevat USB-liittimet

Joissain sovelluksissa saattavat USB-liittimen kiinnityskohdat altistua tärinälle. Tällaiset kiinnityskohdat on syytä tukea siten, että liitin ei irtoa taikka väänny. Joskus tämän ongelman voi ratkaista vaihtamalla uuden liitosjohdon. Ruuvivarmistettu sarjaportti on varmempi ratkaisu vaativissa kohteissa.

"Marginaaliset" GPS-vastaanottimet

Jotkin GPS-vastaanottimet eivät siedä pakkasta, kuumuutta taikka kosteutta. Tällaiset seikat on syytä tarkistaa vastaanottimen valmistajan spesifikaatioista. Yleensä vähääkään vaativissa kohteissa kannattaa käyttää kahta GPS-vastaanotinta, jolloin toinen vastaanotin on varalla.

Vastaanottimet, jotka hyödyntävät Sirf-piirisarjaa ovat osoittautuneet kohtuullisen luotettavaiksi. Jotkin erittäin herkät vastaanottimet näyttävät useita kymmeniä metrejä väärin ilmoittamatta virheestä eteenpäin (HDOP:n putoaminen ei varoita virheestä).

Joissain vastaanottimissa on erilainen taikka puuttuva geoidin korkeus. Master Navigator ei hyödynnä geoidin korkeutta. Kaikki korkeudet ovat suhteessa WGS84-ellipsoidiin.

Käytä luotettavia vastaanottimia tarvittaessa kahdennettuna.

Hitaasti käynnistyvät tietokoneet

Jos koneesi käynnistyy hitaasti, voi viive olla niin suuri, että Master Navigator jähmettyy automaattisen käynnistyksen yhteydessä (autoboottikäynnistys). Jos tämä on tilanne, niin voit käynnistää koneesi hallitusti Startup Delayer ohjelman tai vastaavan avulla.