Tietokoneet

Sopivat tietokoneet

MNS toimii kaikissa Windows ../10/9/8.1/8/7/Vista/XP -ympäristöissä, jotka ovat tarpeeksi nopeita.

Kuva: Tyypillinen mobiili sovellus

Kun käytät Bluetooth-liintytäistä GPS-vastaanotinta, niin et tarvitse liityntäjohtoa (liitin ei voi irrota tärinästä).

Jos suunnittelet järjestelmän käyttöä ulkona, varmistaudu, että kaikki komponentit ovat tarpeeksi laadukkaita (esim. pakkaskesto Suomessa).

Yksi ongelma on kannettavien akkujen kesto. On usein paras ottaa virta suoraan auton/veneen/tms. lyijyakusta. Tällöin tarvitaan jonkinlainen jänniteadapteri, luokkaa 120W tai enemmän, tarvitaan. Jos suunnittelet useiden ulkoisten laitteiden käyttöä, ehkä 300W on sopiva. Tällöin kuitenkin auton akun rajallinen kapasiteetti aiheuttaa jo käyttörajoituksia (paitsi kun auto on käynnissä).

Useimmat kannettavat selviävät ulkona tiettyyn tasoon asti. Suurin osa kuitenkin kärsii ongelmista. Joskus ylikuumeneminen, joskus kuvaruutu ei näy kirkkaassa auringonvalossa.

Kahdennetut laitteet

Jos järjestelmä on "elämänlankasi", käytä parasta mahdollista laitteistoa. Ja jos mahdollista kahdenna kaikki komponentit käyttäen eri valmistajia. Varmista, että järjestelmässä ei ole helposti tärinän johdosta irtoavia johtoja.

Seuraavassa esimerkkilinkki eräiden valmistajien sivuille: Panasonic ToughBooks ja GE Magic1. Tässä on lisäksi video GE Magic1:stä.