Uutta20 kontrolli- ja näyttösivua: jokaisessa 1-16 laitetta. Yhteensä jopa 320 laitetta. Sisään- ja ulos-ohjaukset nyt täysin tuettu

Konfiguroitava näppäimistö: Nyt MNS näppäimistö voidaan kokonaan uudelleenohjelmoida käyttäjän toimesta. Auttaa käsittelemään eri tyyppisiä näppäimistöjä ja laiteympäristöjä.

Klobaali datumtietokanta: Voi olla olemassa vain yksi yhteinen tietokanta.

Ajan näyttö ja aikavyöhykkeet: Tukee täysin maailman eri aikavyöhykkeitä (IANA) eikä pelkästään Windowsin paikallista aikavyöhykettä. Voit ajaa kuinka monta hyvänsä (analogista tai digitaalista) kelloa yhtä aikaa. Auttaa esimerkiksi kun kuljet aikavyöhykkeiden rajojen yli.

Nopeat anturit: Parannettu tuki nopeille antureille (> 15 samplea/s).

12 kontrolli- ja näyttöpankkia: Jokaisessa 1-16 laitetta. Yhteensä jopa 192 laitetta.

Ulkoinen Sensorisimulaattori: Lisätty anturisimulaattori vakion sisäisen reittisimulaattorin lisäksi.

Antureita voidaan jakaa internetin yli. Esimerkiksi kolme MNS tietokonetta voi jakaa samat GPS anturit ja jonkin tietokoneen ja/tai anturin vikaantuessa jäljelle jääneet koneet voivat jatkaa toimimistaan käyttäen jälljelle jääneitä antureita.

ARINC 429 ja MIL-STD-1553 verkoihin kytkettyjä antureja (esim. GPS) voidaan hyödyntää suoraan. Saatavilla on erilaisia MNS:lle sopivia muuntimia. Lisää tukisivuilla.

Käännettyjä taikka kierrettyjä monitoreja voidaan hyödyntää automaattisesti. MNS kompensoi kapeiden ruutujen vaikutuksen automaattisesti. Monissa kohteissa kapeista näyttölaitteista on etua, koska sivusuunnassa olev tila on etupaneelissa rajallinen. Tämä edellyttää sitä, että näytönohjain tukee näytön kääntämistä pystyasentoon.

Ulkoiset liikkuvat objektitit (ExtMOs) mahdollistavat ulkopuolella liikkuvien kohteiden havainnoinnin kuvaruudulla. Voit seurata kohteita, ne voivat seurata sinua, jne. Käytä hyväksi uusia mahdollisuuksia.

E-painike (Emergency). Yhdellä painalluksella ohjataan lähimpään paikaan E-listassa (itseasiassa 5 lähintä etsitään) riippuen kulloisestakin sijaintipaikasta. E-listan voi valita vapaasti. Riippuen käytöstä se voi olla esimerkiksi lähin McDonalds, joskus lähin lentokenttä, sairaala tms.

Ohjelma pitää PC:n atomiajassa. Kelloa päivitetään aika-ajoin satelliittijärjestelmän aikaan tai myös napin painalluksella.